כשמיליונרית מתווכחת עם מוכר בשוק על שני שקלים

אין רציונאליות בקמצנות
עגבניה מוקטן

 

פעם כשהסתובבתי בשוק עם אחת מהמיליונריות של ארצנו ונדהמתי לגלות איך היא מנסה להוריד מוכר תמרים מעשרים שקלים לשמונה עשרה שקלים. היא הייתה יכולה לקנות את כל השוק כולו- אבל התווכחה איתו על שני שקלים. המקרה הזה גרם לי לחשוב שאולי הקמצנות הזו, היא היא הסיבה שבגינה היא עשירה כל כך (אצלי התמקחות כזו הייתה מסתיימת בעשרים וחמישה שקלים). היום אני מבין שהקמצנות היא תכונה שקיימת אצל כל בני האנוש, רק שאצל כל אחד היא מתבטאת במוטציה אחרת.

 

יש לי חבר בהרי הגליל הגבוהים והקפואים שלא חוסך באוכל טוב וטיסות יוקרה אבל אם תבואו אליו הביתה תהפכו לאיש שלג. חבל על הכסף של החימום הוא אומר לי. שים מעיל וגרביים.

אין רציונאליות בקמצנות.

סבתא שלי  הייתה קונה תכשיטי יוקרה באלפי שקלים אצל 'שטרן' ומרוקנת חצי ממאפיית לחמים ברחוב החשמונאים, אבל במקרר שלה תמיד הייתה חצי עגבנייה מלפני שבוע כי חס וחלילה לזרוק. אבי מורי מפנק אותנו במתנות יקרות אבל אם מישהו ישכח אור דולק בחדר לחמש דקות הוא יזכה לנאום של רבע שעה על חיסכון בחשמל. יש לי חבר שמוכן להאריך את הנסיעה שלו בעשרים דקות רק כדי למצוא תחנה שהדלק זול בה בכמה אגורות.

 

אצלי העניין הוא שמן קנולה. לפעמים נגמר לנו בבית השמן קנולה, ואז עלול להגיע מצב שחס וחלילה הילדים יכינו חביתה עם שמן זית. אתם קולטים?! חביתה. עם. שמן. זית! זה מוציא אותי מדעתי. לכן אין קנייה בסופר שאני לא חוזר עם שלישיית שמן קנולה. נטע משתגעת מזה. אבל הפחד מפני הבזבוז הנורא של טיגון בשמן זית מכריע אותי.

 

נטע עצמה קרובה לשלמות למעט מחלת הקפסתת הכרונית שתסמיניה הם אגירת קופסאות כחול אשר על שפת הים. בארונות שלנו יש צנצנות גרבר מהגמילה של הבכור (כבר עבר בר מצווה), קופסאות ריקות של גלידה מהברית של מעייני (כיתה ה) ופלסטיקי פיצוחים ריקים מזבד הבת של כרמוש (כבר סיימה את הארי פוטר). לשם מה כל הקופסאות האלה?! אני שואל את נטע ביאוש בזמן שהיא מאפסנת עוד צנצנות זיתים ריקות בארון האחרון שעוד נותר בביתנו הקטנטן. "יום אחד אכין סיר ענק של ריבת שזיפים ואני חייבת מלא צנצנות". את הריבה האחרונה היא הכינה בשלהי 2009. אנחנו גם לא אוהבים שזיפים. מידי פעם כשיוצאים לפיקניק היא שולפת את אחת מאלפי הקופסאות, שמה בה ירקות חתוכים תוך שהיא זורקת לי מבט מנצח: רואה! מזל ששמרתי.

 

פעם הייתי מורט את שיערות זקני. אבל היום אני מבין שמכל התכונות הדפקטיביות של ההומו ספאיינס, לקמצנות יש איזה חן מיוחד. היא מתגלמת באלף ואחת דרכים פסיכיות לחלוטין שפותחות צוהר לנפשנו היפה והפגומה להפליא.

 

יעניין חברים וחברות?
שתפו בכיף ותנו קרדיט : ) עקבו גם בפייסבוק. אה, ותגלגלו למטה יש תגובות מעניינות שממש מוסיפות.

מה יש עוד בנושא?

למה ילדים אוהבים חמוץ_800x602

למה ילדים כל כך אוהבים חמוץ?

ואיך זה קשור להחמצות שלנו בחיים

לשחרר את אסירי התודה_800x498

לשחרר את אסירי התודה

בטריק אחד פשוט

ילדי השמונים וארבע אחוז

ילדי השמונים וארבע אחוז

שמוציאים אותנו מדעתנו

שווים צפייה

נגן וידאו

שיטת השקשוקה

איך הכנת שקשוקה עזרה לי להבין את אתגרי החברה הישראלית

נגן וידאו

משבר שנות השבעים

למה מדינות ישראל הקודמות חרבו בשנות השבעים להקמתן ומה נעשה כדי שזה לא יקרה לנו?

נגן וידאו

הצמחים הכי מתוחכמים בארץ

למה חלק מצמחי המדבר מתפוצצים?

נגן וידאו

הנשק הכי קטלני בתנ"ך

ואיך הוא עזר לנצח במערב הפרוע של ישראל

אהבתן? התעצבנתם? תחכימו אותנו בתגובות

3 תגובות

  1. שלום לכולם, אני כאן כדי לחלוק עדות קטנה. שמי שירה אליהו, אני בת 40, התחתנתי בגיל 31, יש לי רק ילד אחד וחייתי באושר ועושר. אחרי שנה של נישואים בעלי הפך להיות כל כך מוזר ואני לא ממש מבינה מה קורה, הוא עמוס מהבית לאישה אחרת, אני כל כך אוהבת אותו שאני לא חולמת לאבד אותו, אני מנסה כמיטב יכולתי לוודא שלי הבעל חוזר אליי, אבל הכל בלי עזרה, בוכה ובוכה מבקש עזרה, דיברתי על זה עם המשפחה שלו אבל לא קיבלתי תשובה. אז חברתי הטובה אנה ג'והנסון הבטיחה לעזור לי. היא סיפרה לי על אדם בשם ד"ר אלאבה, אמרה לי שהוא איש גדול מאוד וגבר אמיתי שאפשר לסמוך עליו ואין לו שום קשר לבעיות אהבה שהוא לא יכול לפתור והיא סיפרה לי איך הוא עזר לאינספור אנשים בבנייה מחדש של מערכת היחסים שלהם. הייתי ממש משוכנע, יצרתי קשר במהירות עם כתובת הדוא"ל שלו, dralaba3000@gmail.com או ה-WhatsApp / viber שלו עם המספר הזה +1(425) 477-2744. אני מסביר לו את כל הבעיות שלי, הוא אמר לי שאני לא צריך לדאוג שכל הבעיות שלי ייפתרו מיד. הוא אמר לי מה לעשות כדי להחזיר את בעלי, ואמרתי את זה, הוא אמר שאחרי 3 ימים בעלי יחזור ויתחיל להתחנן, וזה באמת קרה כמו שהוא אמר, מאוד הופתעתי, זה כל כך מדהים. התהילה של מערכת היחסים שלנו עם אלוהים קרובה מאוד עכשיו ושנינו חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה. אם נתקלתם בבעיה דומה, פנו אליו מיד ופתרו את הבעיה אחת ולתמיד. אני גם עד חי

  2. מאמר יפה וסורי שאני מקלקל את שמחת הקמצנות שלך, אבל אתה גם צריך להתגבר עליה כנראה 🙂

    אין לנו שמן קנולה בבית וכל חביתה (מביצי חופש בלבד, לחסוך כמה סבל שאפשר) נעשית עם שמן זית.

    בשמן זית יש נוגדי חמצון שאין בשמן קנולה.
    אותם נוגדי חמצון מנטרלים רדיקלים חופשיים בגוף שמצטברים לאורך השנים, פוגעים לנו ב- DNA ויכולים לגרום למחלות לא עלינו.

    עדיף להשתמש בשמן זית זול מאיכות נמוכה יותר גם לטיגון ושמופק בתהליך טבעי (לא מזוכך) מאשר בשמן לפתית (קנולה) שהוא מזוכך בלבד.
    זיכוך של שמן לרבות סויה וחמניות לרוב מערב תהליכיים כימיים וחימום לחום גבוה.

    בשמן זית רק צריך לשים לב לא להגיע לנקודת הרתיחה (Smoke Point), אם שכחתם את השמן על הגז והתחיל לעלות עשן, זה גם מסוכן כי הוא עלול להתלקח וגם המרכיבים הטובים שלו משתנים והוא מייצר חומרים ותרכובות רעילים. אז לתת לו להתקרר קצת ולשפוך, לנגב ולייבש את המחבת עם נייר מגבת ולשים שמן מחדש.

    בקישור הזה יש הסבר וגם סרטונים על אופן ההפקה של השמנים השונים: https://paleo.co.il/articles/canola

    לקריאה נוספת על ההבדלים בין שמן זית לקנולה: https://www.healthline.com/nutrition/canola-vs-olive-oil#uses

    לבריאות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.