יוצאי עדות המזרח, אני יודע שאתם חושבים שהאוכל שלכם מתובל הכי טוב אבל לנו האשכנזים יש תבלין מיוחד שלכם אין: הקפאה.
אני יודע, תגידו לי שזה לא נחשב תבלין, אבל מה לעשות וזה משביח את הטעם של האוכל. בחיי הוצאתי היום חבילת שניצל מלפני שבועיים מהפריזר, חיממתי על מחבת- והם יצאו יותר טעימים מהמקור. יותר פריכים כאלה. גם הקציצות המרוקאיות שאני מכין (מה מרוקאי בהן? טוב ששאלתם. הקינמון), יוצאות אווריריות הרבה יותר לאחר גלות ארוכה בסיביר של המקפיא. נשבע לכם.
אני אמנם חצי טורקי אבל שומר על מסורת ההקפאה של בית אבא. יש לי חברים טובים מהעדות החמות שלא מוכנים בשום אופן לנסות את התבלין הזה. אצלם מה שלא טרי לא אוכלים. הבשר, האורז, הכל חייב להיות מהיום. מה מהיום- ישר מהסיר.
כואב לי הלב לשמוע את זה. זה זלזול במסורת שלנו. מספרים שהמאכל האחרון שהמעונים על נהרות הריין והדנובה ביקשו, היה קניידלך שעבר הקפאה. אצלנו טעם של בית זה קופסאות גלידה שטראוס מלאות באוכל מוקפא. אורז בגוש. קציצות בגוש. מרק בצורה של הקופסה.
וזה לא שכונה, כן? יש לנו קודים ברורים בעניין הזה.
אוכל משבת מותר לאכול עד יום רביעי שאחרי.
שניצלים וקציצות: עד חודש הקפאה.
חרוסת מפסח: עד פסח הבא.
שאריות מהקייטרינג של הבר מצווה: עד שמסיימים, ובלבד שלא תעבור שנת היובל.
יאללה הדיבור הזה עשה אותי רעב אני הולך להפשיר לי איזו קופסת הפתעה מהבר מצווה שלי.